Motorjournalisten som började sin bana och plan med att bli bonde. Sexton år gammal, uppvuxen på Östermalm, står hon på uppropet i gymnasieskolan Östra Real och känner sig malplacerad. Samma dag ringer Finsta Naturbruksgymnasium och säger att det finns en plats ledig. Uppvuxen i Stockholm med familj utan körkort. Tiden var knapp, Mia behövde vara på skolan omgående sju mil norr om Stockholm. Mias mamma budar ut Mia till Norrtälje där hon får sitta och läsa karta åt budchauffören som till slut hittar rätt. Där blev hon kvar i tre år. Första turen vid ratten någonsin blev i traktorn Massey Ferguson 3060.

På skolan väcktes intresset för maskiner, motorer, fordon och en helt ny värld öppnandes, köra stora traktorer och skördetröskor var inte bara löjligt roligt utan också oerhört lärorikt. Backtävlingar med släp arrangerades, handskas med alla sorters lantbruksdjur och fann vänner för livet. Fantastiskt roligt och det är inte alla som har innehaft ett traktorkort.

Dags och prova något annat. Jobbade som assistent i modestylistvärlden, gick journalistubildning, började skriva. Slank in på motorsidan och fann rätt. Har skrivit motor i över tio år för olika lifestyletidningar genom åren.

Vardagen som frilansande journalist, fru, mamma och djurägare är aldrig den andra riktigt lik. Skrivande, testkörande, fram och tillbaka i världen för att sen komma hem och smutsa ner sig härligt mycket tillsammans med hästarna. Mia trivs som bäst när hon får skriva och fotografera bilar, klockor och hästar. Livet på landet släppte hon aldrig utan bor idag långt utanför stan med familj och fyra hästar, hund och katt. Är som mest nöjd när hon får ta del av de olika världarna. Ena dagen testkör hon någon vacker bil samt klämmer och känner på någon vacker klocka som hon skriver om för att sedan komma hem och mysa med familjen och sina djur. Hästarna har alltid varit en stor del i hennes liv, det är ingen hobby för henne utan det är en livsstil som gör henne otroligt lycklig tillsammans med sin familj.

Här kan ni följa hennes vardag som består av mycket blandat med där oftast huvudingredienserna är familjen, djuren, livet på landet, skriva om bilar, hästar och klockor.

Inlägg som publiceras på denna blogg är redaktionellt material.

Om annons eller samarbeten förekommer markeras det tydligt.


IMG_6057

IMG_1210

 

IMG_7510