Mia Litström

Bilar, klockor, hästar och livet. Välkomna till motorjournalisten Mia Litströms blogg.

Provkörning Volvo XC90 T8 i Skottland

Skottland är så dramatiskt vackert. Nu blev det en väldigt snabb resume av Skottland för mig då vi nästintill körde hela tiden. Landande först i Manchester och körde sen vidare upp till Inverness för att övernatta. Dagen efter körde vi ändå upp till Strathy som är högst upp i norr och sen tillbaka till Inverness för att övernatta. Dagen efter blev det tidig start tillbaka för att ta oss till Manchester och sen flög jag hem. Kort och koncist men det blev härligt vackra bilder.

Kommer absolut åka tillbaka för att turista någon gång i Skottland. Nu var det en provkörning av Volvo XC90 T8 där jag den här gången var fotograf åt en engelsk motorjournalist. Fantastiskt roligt. Bilderna kommer att publiceras i olika engelska tidningar. Vi har tidigare gjort en annan provkörning med en Fiat 124 Spider som vi körde från London till polcirkeln. Detta kan ni läsa om i tidigare inlägg om ni vill.

Under resan var det ganska kallt med hård vind och självklart regn till och från men solen behaga komma fram ibland. Stor lycka. Miljön är läckert dramatisk och något som jag myste lite extra över var alla får. Det är verkligen får överallt och ju högre upp man kom i Skottland så gick fåren fritt överallt. Otroliga vidder fåren har att gå på, helt fantastiskt. På småvägarna fick man ta det väldigt lugnt just för att vägarna är galet smala, går inte att möta en annan bil utan det är små mötesluckor man får pricka in om man får möte och sen får man också se upp lite extra då det kunde dyka upp en hel flock med får plötsligt. Galet charmigt!!

Köra i vänstertrafik i en högerstyrd bil var något nytt för mig också. Högerstyrt har jag kört flera gånger i högertrafik men inte i vänstertrafik. Men det var lättare än vad jag trodde. Nu var det inte London vi körde i heller tack och lov för det hade jag inte gärna gjort. Utan det var mestadels landsvägar, byvägar samt motorväg. Så det gick smidigt. Volvo XC90 är också en oerhört stor bil som jag trodde skulle kännas olustig att köra i vänstertrafik men det var heller inga problem. Det gick smidigt och oerhört behagligt, en fantastisk bil att köra långt med.

FOTO: Mia Litström

 

Nästa Inlägg

© 2018 Mia Litström

Tema av Anders Norén