Mia Litström

Bilar, klockor, hästar och livet. Välkomna till motorjournalisten Mia Litströms blogg.

IWC Goodwood 74th Members Meeting

Klockor och bilar går ju så härligt bra hand i hand. I våras var jag och besökte Goodwood Estate som ligger utanför London. Ett fantastiskt gods som bland annat arrangerar exklusiva motorevents som är mycket eftertraktade för racingentusiaster. Den jag bevakade heter Goodwood Members Meeting som är startskottet för säsongen. Var fantastiskt roligt och läckert att se alla dessa klassiska bilar på plats och en fröjd att få se då dem dessutom kör alla bilarna på bana. Är magnifikt att få uppleva. Ljudet, doften, alla människor som är där med sitt brinnande intresse för bilarna. Det var en riktig folkfest. Detta toppas med också att det är tradition att klä sig tidsenligt, klassiskt och elegant. Huvudsponsor för denna helg var klockmärket IWC Schaffhausen som dessutom tagit fram speciella klockmodeller för att hylla detta. Detta skrev jag för lifestyle magasinet Momento samt tidningen som är för dem som verkligen älskar att nörda om klockor, 0024 Watch World. Efter bilderna på tidningarna kan ni se ett urval av mina bilder från den helgen.

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

Som hyllning till denna träff så presenterade IWC en ny vacker kronograf med ett fantastiskt läcker läderarmband. Där de berättade att inspirationen till armbandet har de fått från bilklädsel. Klockan heter IWC Ingenieur Chronograph Edition 74th Members Meeting Goodwood och boetten är i 18 kt guld i storlek 42 mm diameter och är limiterad till just 74 st.

IWC Goodwood Mia Litström

Ägare av Goodwood Lord March presenterade hela eventet där han också berättade att godset har varit i familjens ägo i över 300 år. De anordnar stora träffar samt tävlingar både inom racing och galopp som är mycket populärt i England. Maten som serveras på Goodwood kommer från gården och andra aktiviteter finns också som golf, flygning, cricket och jakt. Dessutom har de egna hotell. Lord March är också grundaren av de andra stora motoreventen Festival of Speed samt Goodwood Revival Meeting.

IWC Goodwood Mia Litström

En till hyllning är denna klocka för racerföraren Rudolf Caracciola som var vinstrik på 1930-talet. Är också en kronograf med boett i stål som är riktigt snyggt till det läckra läderarmbandet och IWC Ingenieur Chronograph Edition Rudolf Caracciola är limiterad till 750 st.

IWC Goodwood Mia Litström

F1 vinnaren Mika Häkkinen var på plats under presspresentationen av de nya klockmodellerna och visade stolt upp sin klocka.

IWC Goodwood Mia Litström

Exklusivt för detta event så skeppade klockmärket IWC Schaffhausen över två legendariska silver arrows bilar till Goodwood W 196 och W 25. Som kördes av Mika Häkkinen och Le Mans vinnaren Jochen Mass. På plast var också kända förare som Bernd Schneider och Karl Wendlinger.

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

Sista dagen fick vi möjligheten att själva testa på att köra klassiska vackra Mercedes-Benz som inte bara blev ett minne för livet utan också en otrolig utmaning då det är England med vänstertrafik. Körningen blev inte på bana utan på landsvägarna runt Goodwood. Dagen till ära fick jag äntligen användning av min långa kappa jag ärvt från min mormor som kommer från det klassiska engelska märket Burberry.

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

IWC Goodwood Mia Litström

Jag tokälskar när saker och ting går hand i hand. Ett stort motorevent med klassiska bilar där alla också klär upp sig där efter. Helt underbart. Jag önskar det vara mera tänk som detta på hemmaplan. Det är de små detaljerna som gör helheten till något riktigt bra. Så här såg jag ut en av dagarna på Goodwood 74th Members Meeting.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2018 Mia Litström

Tema av Anders Norén