Mia Litström

Bilar, klockor, hästar och livet. Välkomna till motorjournalisten Mia Litströms blogg.

Sortering av bilder

Dagarna här hemma har varit otroligt härliga, massor med mys med familjen och djuren samt sortera och redigera bilder. Vilken resa det blev, fantastiskt roligt och vilken tur vi hade med vädret. Det är första gången jag har kört så långt med suffletten nere. Kände varenda doft från London till Jokkmokk och jag kan berätta att genom Belgien och Holland var det nästan en konstant doft av kor. Det måste ha varit deras period med att sprida flytgödsel eller liknande för det var extremt mycket. Men det är också charmen med att köra öppet. Temperaturen var också mycket skiftande. I London var det så varmt så vi behövde inte ens jacka men sen successivt fick man börja klä på sig och uppe i norr var det minusgrader på natten.

Det känns fantastiskt roligt och jag är supernöjd med bilderna som jag suttit och jobbat med nu och de är levererade också. Kan inte visa något här än men när det är publicerade kan jag det. Kommer i en del olika engelska tidningar som bland annat Daily Telegraph och Autocar, känns otroligt spännande och jag kommer visa sen så fort jag har tidningarna.

Norra Sverige vill jag verkligen tillbaka till, vilket lugn, helt magsikt, förödande vacker natur som gör mig otroligt knäsvag.

Mia Litström Fiat 124 Spider Jokkmokk

Något som jag också bara tokälskade var Treehotel. I ett med naturen och dessutom uppe i träden. Läckert, galet som är så värt att uppleva. Ligger utanför Luleå mot Jokkmokk.

Mia Litström Treehotel

Mycket knas och roligt har det varit under vår resa på 300 mil. Lyssnat på all sorts musik, ätit härligt osunt från många olika mackar. Roligt möte var bland annat när vi åkte genom gränsen England till Frankrike pratade vi fort med ett par som körde en McLaren och lika fort som vi möttes lika fort skildes vi åt på vägarna. Sen plötsligt i Holland när vi sitter i köer glider samma par upp jämsides med oss i det andra körfältet så vi kunde prata lite mera. Ytterst roligt och de skulle bara över på en weekend till Tyskland och sträcka ut med bilen på Autobahn.

Jeremy fick jag till att äta både köttbullssmörgås samt en kanelbulle på kanelbullens dag, sill totalvägrade han att äta och när jag berättade om surströmming tog han det på skämt och vägrade han tro på mig att det var sant.

Londons hotell bjöd på härligt välpolerade äpplen och till en början trodde jag det var ett skämt men det är på riktigt, varje morgon poleras äpplena.

På söndagen när vi stannade över i Stockholm kom min familj, mina älsklingar, Tyra och Micke. Var så mysigt och vi åt en middag på Urban Deli, riktigt trevligt och gott. Jag som verkligen älskar mozzarella och då gärna buffelmozzarella och de har en svensk buffelmozzarella på menyn. Så häftigt, visste inte att det fanns vattenbufflar i Sverige. Måste hitta den gården och besöka, helt fantastiskt!

Mycket bilresa blev det men attans så roligt, har aldrig kört så långt och intensivt tidigare. Var en mäktig känsla och dessutom sitta på höger sida att köra vara intressant. Drygast var alla köer i Holland och Tyskland. Stockholmstrafiken ligger verkligen i lä där. Kontrasten var läcker, först kaostrafik till att komma upp till norra Sverige där det är så lugnt. Såg tyvärr ingen ren, det hade jag hoppats på. Jeremy ville hellre se älg men såg ingen av dem heller. I Jokkmokk berättade en man på restaurangen vi åt på att ibland så föser de renflockarna genom byn. Då skulle jag verkligen vilja vara där och uppleva livet med renarna.

Mia Litström Polcirkeln

Något vi också fick uppleva var otroligt många timmerbilar i norra Sverige och de tyckte nog vi var heltokiga. Vi har blivit fotograferade många gånger också under resans gång. Flera stycken har kört upp bredvid oss och fotograferat och vinkat glatt.

Mia Litström Fiat 124 Spider

Mia Litström Fiat 124 Spider

Mia Litström

Mia Litström

Sen efter nästan en vecka tillsammans, jag, Jeremy och charmiga Fiat 124 Spider så skiljs våra vägar åt. Fiat fick åka liten lastbil hem till London via Göteborg och jag och Jeremy tog flyget från Luleå till Arlanda där jag hoppade av och han fortsatte vidare till London.

Ja det var verkligen en resa man bara gör en gång i livet.

Precis som jag brukar säga,

”Life is all about moments”

och jag bara älskar´t!

Mia Litström Fiat 124 Spider

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2018 Mia Litström

Tema av Anders Norén